MIDAQ köper Hillerstorps Trä AB

MIDAQ köper Hillerstorps Trä AB

2018-01-31

Nystartade regionala investmentbolaget MIDAQ AB med säte i Jönköping köper 90-åriga familjeföretaget Hillerstorps Möbler AB.

Hillerstorps Träindustri AB startade redan 1929 av lantbrukaren Karl Andersson. Elektrifieringen av samhället Hillerstorp låg till grund för satsningen och i början tillverkades träkomponenter till företag i bygden. På 50-talet dök de första trädgårdsmöblerna upp, en produktkategori som sedan kom att bli synonymt med varumärket ”Hillerstorp Sweden”. Hillerstorps Trä AB ingår numera i en koncern med Hillerstorps Möbler som koncernmoder. Koncernen är Skandinaviens största tillverkare av möbler för trädgård och uterum.

MIDAQ AB är ett regionalt investmentbolag med regionala ägare och säte i Jönköping. Investeringar sker i företag med starka varumärken som är ledande i sina branscher.

- MIDAQ är en långsiktig, aktiv ägare som framförallt bidrar genom styrelsearbete och strategiska projekt, säger MIDAQs styrelseordförande och ägarrepresentant Hans-Göran Frick.

MIDAQs strategi är att förvärvade bolag skall ledas och styras av de lokala företagsledningarna. Hillerstorps Möbler AB är bolagets första strategiska förvärv och ytterligare förvärv är att vänta. Familjerna Andersson, som hittills ägt och drivit Hillerstorps Möbler är en av delägarna i det nybildade MIDAQ AB. De kommer fortsatt att arbeta i företaget och tror på framtiden.

- Att sälja bolaget till MIDAQ innebär en långsiktig lösning på ägarfrågan. Företaget kommer att kunna utvecklas ytterligare som en del i MIDAQs verksamhet, säger Vincent Andersson, bolagets nuvarande VD och delägare. I samband med ägarbytet tillträder en ny VD för Hillerstorps Möbler. Bolagets nuvarande Vice VD & Marknadschef Joakim Andersson, med många år bakom sig i bolaget, tar över som VD.

- Hillerstorp befinner sig in en spännande fas där affärerna digitaliseras alltmer samtidigt som möblernas hållbarhet och miljömässiga avtryck får allt större betydelse för kunden. Vi ligger långt framme på båda fronter och upplever ett starkt ökat intresse för de produkter som tillverkas i fabriken i Hillerstorp, säger Joakim Andersson.